Welkom

Zoals de meeste wijkbewoners inmiddels wel weten wordt er door een projectgroep “De Bakermat” gewerkt aan de ontwikkeling van een laagdrempelig Wijk-ontmoetingscentrum waar allerlei activiteiten door en voor bewoners kunnen worden aangeboden. De afgelopen jaren is dit idee boven komen drijven als antwoord op behoeften bij ouderen en jongeren. En nu de Diaconessenkerk in 2020 haar kerkelijke functie verliest, liggen hier ook extra kansen.

De afgelopen maanden is het nodige onderzoek gedaan. Tevens zijn er gesprekken gevoerd met werkers in het veld en die geven de nodige steun aan ons project. De projectgroep voelt zich daardoor gesterkt om een dergelijk ontmoetings-/wijkcentrum met- en voor de bewoners te gaan realiseren.

Nieuws

Met deze website willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en u de gelegenheid geven om te reageren op deze ontwikkelingen. U kunt natuurlijk regelmatig op deze website kijken, maar als u echt op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief, welke wij zullen verzenden als er nieuws is, of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Agenda

Tevens willen wij een agenda op deze website plaatsen over activiteiten welke momenteel in de Diaconessenkerk / Bakermat plaatsvinden.

U kunt hieronder een reactie plaatsen.

 

7 gedachten over “Welkom”

  1. Ook van mijn kant graag hulde aan de webmaster en dank voor het werk. Hierdoor kunnen we (bestuur) snel met de wijkbewoners in contact komen en reacties ontvangen. We hadden gehoopt dat we het al eens zouden zijn geworden over de koop van de kerk, maar zover is het helaas nog niet. Het bestuur van de stichting streeft er nog steeds naar dit resultaat te bereiken, maar het blijkt weerbarstiger dan gedacht. We staan open voor alle goede raadgevingen en ideeën en willen ondanks de nog bestaande onzekerheid graag werkgroepen activeren. We moeten het hebben van vrijwilligers! Het bestuur zal via de nieuwsbrief regelmatig bericht doen van de stand van zaken. De mailadressen van bestuursleden zijn op deze website te vinden.

  2. Vandaag getuige geweest van wat een wijkcentrum kan betekenen voor de wijkbewoners. Om privacyredenen zal ik de betrokkenen uitsluitend bij hun voornaam vermelden. Tijdens het bekijken van een flyer van Automaatje, merkte Jill op dat ze te oud bevonden werd om als chauffeur te mogen fungeren, maar dat ze regelmatig zelfstandig rijdt, volgens eigen zeggen naar behoren. Gerard, die 3 maart a.s. om 07.15 uur bij Rijnstate moet zijn, vroeg hardop aan Jill of zij hem eventueel met de auto zou willen rijden. Jill stemde ermee in en vervolgens werden de onderlinge gegevens uitgewisseld om de details nader te bespreken. Hulde aan ons wijkcentrum.

  3. Wie had dat een jaar geleden gedacht? Bemoedigende stap om de ambitie van een bruisend wijkcentrum dichterbij te brengen. Nu verder uitwerken tot een goed toegankelijke informatie en communicatiebron. Allen die hieraan werken samen met Jos succes gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *