Wijkontmoetingscentrum de Bakermat krijgt vastere vorm

Op maandag 28 oktober 2019 is er een bijeenkomst geweest met leden van de projectgroep de Bakermat en aspirant bestuursleden voor een op te richten stichting. De verschillende werkgroepen: sociale behoefte, activiteiten, organisatie & rechtsvorm, gebouw & verbouwen, businesscase & financiën en communicatie, hebben allen verteld over het vele werk dat zij het afgelopen jaar hebben verzet en wat er de komende tijd nog op stapel staat.

Na een levendig gesprek over de toekomst van het nieuwe wijkontmoetingscentrum hebben vijf mensen toegezegd om zitting te nemen in het stichtingsbestuur.

Op de foto proosten de vijf kersverse bestuursleden (in het midden en v.l.n.r.) Roelie van Rossem, Peter Hoeve, René Muller, Barend Freriks en Han Haarsma. Zij worden geflankeerd door initiatiefnemer Jan Siert Wiersema (l) en de beheerder van de Bakermat Wim de Rooij (r). Op de voorgrond zitten de wijkmanager en projectleider van de gemeente Arnhem, Fred de Bruijn en Gerda Dreise.

De bestaande activiteiten in de Bakermat gaan zeker door tot de zomervakantie van 2020. In het eerste kwartaal van 2020 zal een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd. Alle wijkbewoners worden uitgenodigd om de ideeën en plannen van het stichtingsbestuur te horen en zelf met suggesties te komen. Wil je zo lang niet wachten en heb je vragen, neem dan contact op Berlinda Berends, te bereiken via berlinda.berends@arnhem.nl.

2 gedachten over “Wijkontmoetingscentrum de Bakermat krijgt vastere vorm”

  1. Mooi dat er een website is en we steeds dichter bij de realisering van een wijkcentrum (lijken te) komen. Nog een mogelijk punt van verbetering. Waarom het centrum een wijkontmoetingscentrum noemen en niet gewoon wijkcentrum? Is korter, krachtiger en minder formeel/ambtelijk, en het tussenvoegsel ‘ontmoetings’ is nietszeggend/overbodig, want waartoe dient een wijkcentrum anders? En verder: het centrum heet nu De Bakermat, dus met een hoofdletter D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *